Kek me çokollatë Përbërësit për tavë 24 cm
●240g miell
● 60g kakao me sheqer (nëse do të përdorni kakao të hidhur shtoni pak sasinë e sheqerit)
● 3 lugë gjelle vaj luledielli
● 200ml pana
● 3 vezë
● 170g sheqer 1 bustinë vanilje
● 1 bustinë sodë për ëmbëlsira
● 1 grusht lajthi të pjekura ose arra të grira në thërrime jo të vogla
● një majë luge kripë Për kremin sipër 150gr çokollatë e zezë 1+1/2 lugë gjellë me gjalpë Përgatitja 1 Në një tas rrahim me rrahësin elektrik, vezët me sheqerin për 2-3 minuta. Shtojmë panën, vajin dhe i përziejmë. Shtojmë nëpërmjet një site miellin, kakaon, sodën, kripën, vaniljen dhe së fundi lajthitë, por tani përdorim spatul ose lugë druri për të përzier brumin. E hedhim brumin në tavë të lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim për 40 minuta afërsisht. Bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh e cila duhet të dalë e thatë. 2 Kur keku të ftohet, shkrijmë në një tenxhere të vogël çokollatën e copëtuar më parë me thikë dhe gjalpin në flakë të ulët, derisa të jenë bërë si masë homogjene. Kur të jetë e vakët, e hedhim mbi kekun i cili duhet të jetë i ftohur plotësisht. Tortë me Çokollatë dhe salcë çokollate Tavë me diametër 24 cm
Përbërësit: ● si masë shërben një gotë me vëllim 200ml: ¾ gotë ujë ● 1 gotë sheqer ● 100g çokollatë e zezë ● 2 lugë kakao e hidhur ● 1 lugë gjellë kafe Nestle pluhur ● 200g gjalpë ● 4 vezë ●1+ ¼ gotë miell ● 1 bustinë sodë për ëmbëlsira ● fruta për zbukurim sipas dëshirës Përgatitja: Ndezim furrën në 180°. 1 Në një tenxhere të vogël valojmë ujin, sheqerin, çokollatën, kakaon, kafen dhe më pas i lëmë të vaken pak. Shtojmë gjalpin dhe të verdhat e vezëve tek dhe i përziejmë me rrahësin elektrik për një minutë, sa të bëhen si masë homogjene. 2 Mbushim ¾ e gotës me këtë krem dhe e lëmë në frigorifer pasi do ta përdorim për zbukurimin e tortës në fund. 3 Bëjmë marengë me të bardhat e vezëve dhe i lëmë mënjanë. Shtojmë te kremi që na ka mbetur miellin, sodën, të bardhat e vezëve të rrahura dhe i përziejmë me delikatesë me spatul. 4 Hedhim brumin te tava e lyer më parë me gjalpë e miell. E pjekim për 40 minuta afërsisht, ose derisa të shohim që kruajtësja e dhëmbëve del e pastër. 5 Tortën e pjekur e lëmë të ftohet mbi një grilë, e lyejmë sipër me kremin me çokollatë që kishim lënë mënjanë dhe e zbukurojmë me fruta sipas dëshirës.
Comments
Post a Comment