Skip to main content

Kek Me Cokollate


Kek me çokollatë Përbërësit për tavë 24 cm

●240g miell
● 60g kakao me sheqer (nëse do të përdorni kakao të hidhur shtoni pak sasinë e sheqerit) 
● 3 lugë gjelle vaj luledielli 
● 200ml pana 
● 3 vezë 
● 170g sheqer 1 bustinë vanilje 
● 1 bustinë sodë për ëmbëlsira 
● 1 grusht lajthi të pjekura ose arra të grira në thërrime jo të vogla 
● një majë luge kripë Për kremin sipër 150gr çokollatë e zezë 1+1/2 lugë gjellë me gjalpë Përgatitja 1 Në një tas rrahim me rrahësin elektrik, vezët me sheqerin për 2-3 minuta. Shtojmë panën, vajin dhe i përziejmë. Shtojmë nëpërmjet një site miellin, kakaon, sodën, kripën, vaniljen dhe së fundi lajthitë, por tani përdorim spatul ose lugë druri për të përzier brumin. E hedhim brumin në tavë të lyer më parë me gjalpë e miell dhe e pjekim për 40 minuta afërsisht. Bëjmë provën me kruajtëse dhëmbësh e cila duhet të dalë e thatë. 2 Kur keku të ftohet, shkrijmë në një tenxhere të vogël çokollatën e copëtuar më parë me thikë dhe gjalpin në flakë të ulët, derisa të jenë bërë si masë homogjene. Kur të jetë e vakët, e hedhim mbi kekun i cili duhet të jetë i ftohur plotësisht. Tortë me Çokollatë dhe salcë çokollate Tavë me diametër 24 cm 
Përbërësit: ● si masë shërben një gotë me vëllim 200ml: ¾ gotë ujë ● 1 gotë sheqer ● 100g çokollatë e zezë ● 2 lugë kakao e hidhur ● 1 lugë gjellë kafe Nestle pluhur ● 200g gjalpë ● 4 vezë ●1+ ¼ gotë miell ● 1 bustinë sodë për ëmbëlsira ● fruta për zbukurim sipas dëshirës Përgatitja: Ndezim furrën në 180°. 1 Në një tenxhere të vogël valojmë ujin, sheqerin, çokollatën, kakaon, kafen dhe më pas i lëmë të vaken pak. Shtojmë gjalpin dhe të verdhat e vezëve tek dhe i përziejmë me rrahësin elektrik për një minutë, sa të bëhen si masë homogjene. 2 Mbushim ¾ e gotës me këtë krem dhe e lëmë në frigorifer pasi do ta përdorim për zbukurimin e tortës në fund. 3 Bëjmë marengë me të bardhat e vezëve dhe i lëmë mënjanë. Shtojmë te kremi që na ka mbetur miellin, sodën, të bardhat e vezëve të rrahura dhe i përziejmë me delikatesë me spatul. 4 Hedhim brumin te tava e lyer më parë me gjalpë e miell. E pjekim për 40 minuta afërsisht, ose derisa të shohim që kruajtësja e dhëmbëve del e pastër. 5 Tortën e pjekur e lëmë të ftohet mbi një grilë, e lyejmë sipër me kremin me çokollatë që kishim lënë mënjanë dhe e zbukurojmë me fruta sipas dëshirës.

Comments

Popular posts from this blog

Gliko Shalqini

Gliko Shalqini Perbersit: 1kg lekura shalqini 1kg sheqer 200 ml uje 100 gr gelqere 4/5 gjethe barbaroze Fara karafili Per te pregatitur kete gliko, duhet te kemi parasysh qe lekurat e shalqirit duhet te jene sa me te trasha.I qerojme lekurat nga pjesa jeshile duke lene vetem pjesen e bardhe te cilen e presim ne katrore pak e shume te te njejtes madhesie.Ne nje ene tresim nje grusht gelqere ne uje te ftohte dhe vendosim brenda lekurat e prera te cilat i leme per rreth 1 ore. Pas te kaloj kjo kohe, i nxjerrim lekurat nga uji me gelqere, i shplajme shume mire disa here dhe i hedhim ne nje tenxhere me 1kg sheqer.I vendosim ne zjarr shume te ulet me kapak mbyllur per maksimumi 20 minuta pa i shtuar uje, por duke u ziere vetem me lengun e tyre.Ne momentin e fundit i shtojme disa gjethe barbaroza dhe e leme glikone te ftohet plotesisht ne lengun e saj.

Fergese Tirane

Përbërësit për 4-5 persona: Speca 8-10 copë mesatare Domate 4-5 kokrra mesatare  Yndyrë për skuqje  2 filxhanë kafeje  Miell  1 lugë gjelle  Vezë  2 kokrra  Hudhra  4-5 thelpinj Gjizë 4-5 lugë gjelle Spec djegës sipas dëshirës  Specat pastrohen nga bishti dhe farat, lahen dhe skuqen. Në yndyrën e mbetur hidhen domatet e qëruara nga lëkura dhe të grira hollë, kaurdisen derisa masa të trashet, hiqet nga zjarri hidhen vezë, spec djegës, majdanoz i grirë hollë, gjizë ose djathë. Masa vendoset në pjatë dhe sipër vendosen specat e fërguar. 

Torte me cokollate

Receta per torte: Brumi : 3 veze 150 gr sheqer 1 paketë pluhur per pjekje 5 lugë gjelle miell. Kështu pergatiten 3 kore per torte. Kremi: 1 liter qumësht 4 puddinge çokollate 6 lugë sheqer 150 gr margarin Dekori: Çokollatë per gatim , arra dhe hopla.