Lëng mishi 1 litër
Panxhar 3-4 copë
Uthull 1-2 lugë gjelle
Lakër ¼ e lakrës -
Salce domate 1 lugë gjelle
Yndyrë 2 lugë gjelle
Karota 2 copë
Patate 2-3 copë
Qepë 1 kokërr
Sheqer 1 luge kafeje
Ajkë qumështi 1 lugë gjelle për 1 person
Kripë e piper i zi
Përgatitja: Në lëngun e valuar të mishit hidhet lakra e bardhë e prerë në fije të holla. Skuqet qepa, shtohen karotat dhe rrënje selinoje të prera në formë fije shkrepësesh, skuqen të gjitha së bashku, hidhet mielli duke vazhduar kaurdisjen, pastaj shtohet pak e nga pak të marrë valë. Në lakrën gjysmë të zier hidhen patatet e prera në kubikë mesatare dhe pesë minuta para zierjes së plotë hidhet salca e përgatitur. Supa shërbehet sipas racioneve, sipër i hidhet 1 lugë ajke qumështi secilës pjatë.
Comments
Post a Comment