Skip to main content

Supe Kerpudhash


Përbërësit: 
Kërpudha të freskëta
400 gr 
1 të verdhë veze 
1 litër lëng mishi 
3 qepë të vogla 
Majdanoz 
Kripë, piper 
Krem qumështi 
Verë e bardhë 
Gjalpë 
80 gr Hudhër
Përgatitja: Pasi të keni pastruar mirë kërpudhat, pritini e bëjini gati për gatim. Në një tigan vini të shkrihet gjalpin dhe shtoni qepët e grira imët me hudhrën duke i lënë deri sa të zbuten. Po aty shtoni më pas kërpudhat të cilat mjafton t’i lini për 3 minuta. Rregulloni shijen me kripë e piper e më pas shtoni verën e bardhë për ta lënë deri në avullimin e alkoolit. Shtoni më pas lëngun e mishit dhe lërini të ziejnë të gjitha bashkë për 20 minuta. Hiqeni nga zjarri për t’i shtuar panën dhe të verdhën e vezës. Këto dy të fundit mund t’i rrihni paraprakisht bashkë e më pas t’ia shtoni supës duke e përzier vazhdimisht që të mos krijojë kokrriza. Hidhni në fund majdanozin, lëreni të pushojë për disa minuta dhe shërbejeni

Comments

Popular posts from this blog

Gliko Shalqini

Gliko Shalqini Perbersit: 1kg lekura shalqini 1kg sheqer 200 ml uje 100 gr gelqere 4/5 gjethe barbaroze Fara karafili Per te pregatitur kete gliko, duhet te kemi parasysh qe lekurat e shalqirit duhet te jene sa me te trasha.I qerojme lekurat nga pjesa jeshile duke lene vetem pjesen e bardhe te cilen e presim ne katrore pak e shume te te njejtes madhesie.Ne nje ene tresim nje grusht gelqere ne uje te ftohte dhe vendosim brenda lekurat e prera te cilat i leme per rreth 1 ore. Pas te kaloj kjo kohe, i nxjerrim lekurat nga uji me gelqere, i shplajme shume mire disa here dhe i hedhim ne nje tenxhere me 1kg sheqer.I vendosim ne zjarr shume te ulet me kapak mbyllur per maksimumi 20 minuta pa i shtuar uje, por duke u ziere vetem me lengun e tyre.Ne momentin e fundit i shtojme disa gjethe barbaroza dhe e leme glikone te ftohet plotesisht ne lengun e saj.

Fergese Tirane

Përbërësit për 4-5 persona: Speca 8-10 copë mesatare Domate 4-5 kokrra mesatare  Yndyrë për skuqje  2 filxhanë kafeje  Miell  1 lugë gjelle  Vezë  2 kokrra  Hudhra  4-5 thelpinj Gjizë 4-5 lugë gjelle Spec djegës sipas dëshirës  Specat pastrohen nga bishti dhe farat, lahen dhe skuqen. Në yndyrën e mbetur hidhen domatet e qëruara nga lëkura dhe të grira hollë, kaurdisen derisa masa të trashet, hiqet nga zjarri hidhen vezë, spec djegës, majdanoz i grirë hollë, gjizë ose djathë. Masa vendoset në pjatë dhe sipër vendosen specat e fërguar. 

Torte me cokollate

Receta per torte: Brumi : 3 veze 150 gr sheqer 1 paketë pluhur per pjekje 5 lugë gjelle miell. Kështu pergatiten 3 kore per torte. Kremi: 1 liter qumësht 4 puddinge çokollate 6 lugë sheqer 150 gr margarin Dekori: Çokollatë per gatim , arra dhe hopla.