Skip to main content

Supe Kungulli


Përbërësit për 4 persona:

500 g kungull i verdhë,
100 ml kos,
2 shkopinj kanellë,
500 ml lëng pule,
100g qepë,
100 g gjalpë,
kripë e piper sipas dëshirës,
për shoqërim ½ petë sfoliatë.

Përgatitja: Në një tenxhere mesatare skuqim kungullin dhe qepën me gjalpë, shtojmë kripë e piper dhe i lëmë të ziejnë për 15 minuta. Më pas shtojmë lëngun e pulës, e përziejmë dhe e lëmë të ziejë edhe 15 minuta të tjera. E heqim nga zjarri dhe e përziejmë me mikser duke i shtuar ngadalë kosin e rrahur mirë. Për shoqërim presim petën e sfoliatës në shirita që më pas i përdredhim. I vendosim në një letër furre dhe i pjekim në furrë me 170 gradë për 15 minuta. Hidhet supa në pjata dhe shoqërohet me shkopinjtë e sfoliatës.

Comments

Popular posts from this blog

Gliko Shalqini

Gliko Shalqini Perbersit: 1kg lekura shalqini 1kg sheqer 200 ml uje 100 gr gelqere 4/5 gjethe barbaroze Fara karafili Per te pregatitur kete gliko, duhet te kemi parasysh qe lekurat e shalqirit duhet te jene sa me te trasha.I qerojme lekurat nga pjesa jeshile duke lene vetem pjesen e bardhe te cilen e presim ne katrore pak e shume te te njejtes madhesie.Ne nje ene tresim nje grusht gelqere ne uje te ftohte dhe vendosim brenda lekurat e prera te cilat i leme per rreth 1 ore. Pas te kaloj kjo kohe, i nxjerrim lekurat nga uji me gelqere, i shplajme shume mire disa here dhe i hedhim ne nje tenxhere me 1kg sheqer.I vendosim ne zjarr shume te ulet me kapak mbyllur per maksimumi 20 minuta pa i shtuar uje, por duke u ziere vetem me lengun e tyre.Ne momentin e fundit i shtojme disa gjethe barbaroza dhe e leme glikone te ftohet plotesisht ne lengun e saj.

Fergese Tirane

Përbërësit për 4-5 persona: Speca 8-10 copë mesatare Domate 4-5 kokrra mesatare  Yndyrë për skuqje  2 filxhanë kafeje  Miell  1 lugë gjelle  Vezë  2 kokrra  Hudhra  4-5 thelpinj Gjizë 4-5 lugë gjelle Spec djegës sipas dëshirës  Specat pastrohen nga bishti dhe farat, lahen dhe skuqen. Në yndyrën e mbetur hidhen domatet e qëruara nga lëkura dhe të grira hollë, kaurdisen derisa masa të trashet, hiqet nga zjarri hidhen vezë, spec djegës, majdanoz i grirë hollë, gjizë ose djathë. Masa vendoset në pjatë dhe sipër vendosen specat e fërguar. 

Torte me cokollate

Receta per torte: Brumi : 3 veze 150 gr sheqer 1 paketë pluhur per pjekje 5 lugë gjelle miell. Kështu pergatiten 3 kore per torte. Kremi: 1 liter qumësht 4 puddinge çokollate 6 lugë sheqer 150 gr margarin Dekori: Çokollatë per gatim , arra dhe hopla.